Stap 1
Plaats je woning op Huisstunt
Om je huis zelf te verkopen heb je goede foto’s nodig. Neem bij voorkeur foto’s van een opgeruimde woning en zorg voor voldoende lichtinval. Daarnaast is het ook belangrijk om de juiste vraagprijs te bepalen. Je woningwaarde hangt immers af van een hele reeks factoren zoals de locatie, energiezuinigheid, het bouwjaar, … Benieuwd of je de juiste vraagprijs voor ogen hebt? Vraag een waarde taxatie aan bij een makelaar. Vaak bieden makelaars dit gratis of tegen een kleine vergoeding aan.
Stap 1
Stap 2
Plan bezichtigingen
Beslis je om zelf te verkopen of verhuren op Huisstunt, dan ontvang jij alle informatie- en bezichtigingsaanvragen via e-mail. Zo kan je afspraken met kandidaat-kopers of kandidaat-huurders inplannen wanneer het jou uitkomt.
Stap 2
Stap 3
Onderhandel over een goede verkoopprijs
Als je zelf gaat verkopen, ga je ook zelf onderhandelen over de verkoopprijs. Wanneer je een bod van een potentiële koper krijgt, kan je beslissen om het bod te aanvaarden, te weigeren of een tegenvoorstel te doen.
Stap 3
Stap 4
Stel de koop- of huurovereenkomst op
Ben je tot een akkoord gekomen met een koper of huurder? Dan is het tijd om de koop- of huurovereenkomst op te maken. Hierin worden de verkoop- of huurprijs en andere gemaakte afspraken opgenomen.
Stap 4
Stap 5
Verkocht of verhuurd!
Als de handtekeningen van beide partijen op de koopovereenkomst staan is het officieel. Gefeliciteerd, je hebt je huis zelf verkocht of verhuurd!

Bij verkoop heeft de koper nog 3 dagen bedenktijd. Bij verhuur is er geen bedenktijd.
Stap 5